"Kynät kertovat tarinoita. Paperi puhuu puista ja ihmisistä. Kuuntelisit."

Pidän ESITELMÄN

Radanrakentajat ja heidän perheensä elämästä 50-60 luvun Suomessa.

RIIHIMÄEN KAUPUNGINMUSEOSSA Öllerinkatu 3

Keskiviikkona 6.6. klo 17.00.

Tilaisuudessa esitellään myös aiheesta kertova kirjani Älä jätä minua.

Kahvihetki Marttojen kesäkahvilassa.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!


Älä jätä minua - romaani kertoo pienen osan rautateiden rakentamisesta Suomessa. Se kertoo perheistä, jotka joutuivat muuttamaan aina uudelle paikkakunnalle heti, kun työn alla ollut rautatien osuus valmistui. Kirja kertoo irrallisuuden tunteesta, siitä ettei oikein usko kuuluvansa mihinkään. Se kertoo myös siitä, millaista oli olla erilainen ja väärän näköinen lapsi 50- ja 60 luvun Suomessa. Millaista oli olla lapsi tai aikuinen, jolla ei ollut paikoillaan asuvien lailla pysyvää kotia, vaan asuntoina oli siirrettävät parakit.

Rautateiden rakentaminen siirtyi useammassa suvussa isältä pojalle ja ratatyömailla saattoi työskennellä kaksi sukupolvea yhtäaikaa. Naimisiin mentiin usein toisen rautatieläisperheen jälkeläisten kanssa, ja sukusiteet olivat erityisen tärkeitä, sillä ne antoivat rautatieläislapsille juuret, joiden avulla he selviytyivät aikuiseksi.

Kuka milläkin tavalla.

Kirjoja myydään tilaisuudessa hintaan 16,00 euroa.

"Elämä on ihmisen parasta aikaa."

Olen lappilaislähtöinen Riihimäellä ja Kemissa asuva kirjailija ja teen kirjani kokonaan itse. Kirjoitan, taitan, teen kannet, kustannan, markkinoin, myyn, postitan, laskutan ja teen kirjanpidon kuuliaisesti verottajaa varten.

Tästä kaikesta hurlumheistä pidän taukoa Lapissa, (paitsi että kirjoitan myös siellä) ja teen päivävaelluksia lähituntureille. Käyn toisinaan myös Pallastuntureilla ja käsivarren Lapissa, kapuan päiväseltään Taivaskerolle tai Saanalle ja annan tuulen huuhdella ajatuksiani.

Lempifilosofini on Nykäsen Matti, mäkihyppääjä, ja mottoni yksi hänen kuolemattomista lausahduksistaan

Kirjat valmistaa Books on Demand. Norderstedt, Saksa.